Colchicum 'Waterlily' Colchicum 'Waterlily'

Colchicum 'Waterlily', tidlösa, en av de fyllda varianterna. Tidlösorna blommar på hösten, bladrosetterna kommer på våren. Därför kallas växten ibland nakna jungfrun. På den övre bilden döljs solen av moln, på den nedre har den tittat fram och skapar snöreflexer.

Colchicum 'Harlekijn'

Colchicum 'Harlekijn', tidlösa, en sort med vita kronbladstoppar.

Colchicum mimikry Colchicum mimikry Colchicum pannonicum syn C autumnale 'Nancy Lindsay'

Colchicum, tidlösa, och en fluga med mimikry, den låtsas vara ett farligt djur för att skrämma fiender.

Randen i mitten på varje kronblad och de rosalila blomstjälkarna gör att denna tidlösa identifierats som Colchicum pannonicum syn C autumnale 'Nancy Lindsay', från planteringslistan. Fotat under ett besök hos min bror, alla bilder är tagna i vår trädgård utom när, som här, det särskilt påtalas eller är uppenbart.

Denna tidlösa sprider sig med sidolökar.

Colchicum 'Rosy Dawn' Colchicum 'Rosy Dawn' Colchicum 'Rosy Dawn' Colchicum 'Rosy Dawn' Colchicum 'Rosy Dawn' knöl Bulbocodium (Colchicum) vernum bulb

Colchicum 'Rosy Dawn', tidlösa, hybrider är ofta större än de rena arterna, Rosy Dawn är särskilt stor. Eftersom den blommar på hösten, får den vissa år bada i ett mjukt höstljus och andra år överhöljas av frost. Färgerna på fotografier varierar kraftigt med ljusförhållandena, moln, klockslag, vinkeln mellan kameran och solen etc ... de övre bilderna togs 2006 och de nedre 2007, dessutom med olika kameror.

'Rosy Dawn' sprider sig med sidolökar där den trivs